kjellchristian.com

Ledelse, utvikling og vekst

Å finne sin egen elv i livet

fossebilde

Jeg leste en gang om det å følge sin hensikt i livet, sammenlignet med å svømme i en elv.  Om du svømmer mot strømmen, vil det tære på kreftene dine og etter hvert vil du bli utmattet.  Men om du følger elvens vei, vil den hjelpe deg og bevege deg i den retningen som er ment for deg  – og til slutt vil du nå havet.

Et enkelt bilde.  Kanskje til og med naivt eller overtroisk for noen,  men for meg blir dette mer og mer sant.

Jeg har forsøkt å være «smart» og leve livet på en måte som ikke var sann mot den jeg er.  Jeg tenkte at hvis jeg bare klarte å komme meg til en annen elv, om jeg bare tjente såpass mye penger, kunne jeg begynne å leve og gjøre en forskjell for andre.  Jeg prøvde å svømme mot strømmen for å komme meg til en annen elv hvor menneskene så ut til å ha suksess med å leve fullverdige liv.  Når de andre applauderte meg for å være en dyktig svømmer, svømte jeg enda hardere og enda lengre.  Når jeg endelig klarte det, når jeg endelig nådde frem, innså jeg at det bare hadde ført meg lenger bort fra havet.

Nå er jeg opprømt og spent over å få utforske min egen elv, der jeg er ment til å være, –  på min vei mot havet.


Hvis du likte dette innlegget, del det gjerne og trykk FØLG knappen oppe til høyre for mer! Legg gjerne igjen mailadressen din også for varsel om nye innlegg.

Foto: Stockphoto

3 kommentarer

  1. Im ikke sikker på, er at god til å svømme på åpent hav uten båt …

  2. Så flott skrevet! Noe som gir en vakker gjenklang i min sjel 😉 Det er rart hvordan noen av oss kommer dit i livet, men det er godt. Kjenner meg godt igjen i det du skriver for jeg har også begynt å flyte med strømmen og lære mere om det! «Nå er jeg opprømt og spent over å få utforske min egen elv, der jeg er ment til å være, – på min vei mot havet»

  3. Jan Ivar Palkin

    12. september 2015 at 12:32

    Du har jo helt rett, jeg har kråla i den samma ælva uten å sen snurten av hæla dine en gang. Tilfeldighetene førte til at vi fikk oss en pause i en rolig kulp. Mulig vi kan komme oss opp i hver vår kajakk og fortsette ekspedisjonen tilbake til havet.

Legg igjen en kommentar